Beschrijving

VTVIn de Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) rapporteert het RIVM elke vier jaar over de ontwikkeling van de volksgezondheid in Nederland. In2Action is een policy game die met positief resultaat in diverse gemeenten in Nederland is gespeeld, in een ‘real world’ beleidscontext en met ‘real world stakeholders’. Het is een dynamische netwerkbijeenkomst, opgebouwd uit een online en een interactief deel met als doel spelenderwijs een gezondheidsbeleid te ontwikkelen.

Basis voor dit spel zijn de vier toekomstperspectieven ontwikkeld voor de Volksgezondheidstoekomstverkenning 2014 (VTV). In VTV In2Action staan de ongeveer 40 deelnemers in het eerste (online) deel, aan de hand van de vier perspectieven, stil bij hoe tegen gezondheid aangekeken kan worden. Vervolgens gaat in het tweede (real life) deel de groep aan de slag in de fictieve gemeente Struinen om samen het beleidsplan ‘Gezond opgroeien' te ontwikkelen. Om dit spel goed tot uitvoering te kunnen brengen, is een tijdsinvestering van ongeveer 5 uur nodig.

 

VTV Game In2Action

VTV Game In2Action

Wilt u meer weten over dit instrument?

  • Bekijk de factsheet VTVIn de Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) rapporteert het RIVM elke vier jaar over de ontwikkeling van de volksgezondheid in Nederland. Game In2Action.
  • Ga naar de website VTV Game In2Action.